We bieden een Gastgezin-programma aan. Hierdoor kunnen we doorgaan met ons fokprogramma zonder onze honden op te voeden in een kennelomgeving.

 

Gastgezinnen vormen een belangrijk onderdeel van ons fokprogramma. Uiteindelijk stopt elke hond met fokken. Een hond die is opgegroeid in een gastgezin, kan een naadloze overgang naar zijn pensioen maken, omdat hij al een gezin voor altijd heeft. We zouden graag elke potentiële fokpup houden die we tegenkomen! Helaas voor ons, maar gelukkig voor onze Gastgezinnen, wij zelf simpelweg niet altijd de liefde en aandacht aan alle honden geven!

 

Als Gastgezin  heeft u ook het voordeel dat u weet dat uw puppy er een is die wij als de allerbeste beschouwen. We houden niet zomaar een puppy om mee te fokken, dus u kunt er zeker van zijn dat de puppy die u ontvangt van ons Gastgezin programma alle persoonlijkheidskwaliteiten vertoont die we willen doorgeven aan toekomstige generaties.

In het programma werken we  met gastgezinnen waar de hond gewoon in de vertrouwde woon omgeving haar eigen pups op de wereld zet en de pups hun nest periode doorbrengen bij het gastgezin.

Wij geloven in het welbevinden van de hond en van de pups.

Dus een samenwerking zal alleen maar op basis zijn van dat het gastgezin een samenwerking ziet zitten, en nieuw leven net zo wonderlijk als ons vind als toevoeging in het dagelijks leven.

Wij beseffen dat dit best een klus is maar de liefde en plezier die je ervan terug krijgt is een wonderbaarlijke ervaring

 

Puppy's, jongvolwassenen of volwassenen worden soms ter beschikking gesteld van verzorgingstehuizen  of als therapie honden Puppy's in Gastgezinnen  krijgen drie a vier nestjes . Daarna zal ons gastgezin de hond behouden voor het leven van de hond.

 

Het eigendom van de hond blijft bij souldoodles  Labradoodles totdat de hond is gesteriliseerd / gecastreerd.

 

Wij brengen geen kosten in rekening voor de pups van onze thuiszorg. De dagelijkse kosten, de huisdierenverzekering en de reguliere veterinaire zorg vallen onder de verantwoordelijkheid van het Gastgezin ,Fokkosten en gezondheidstesten die relevant zijn voor de fokkerij vallen onder de verantwoordelijkheid van souldoodles Labradoodles.En uiteraard alles omtrent de bevalling testen en groot brengen van een nest 

 

In tegenstelling tot het betalen van de volledige prijs voor een puppy, ontvangt u een puppy 'keuze uit nest', gratis door ons uitgekozen.

Wel worden er contractueel afspraken gemaakt mocht blijken dat de hond toch niet geschikt zou zijn.

Potentieel gastgezin woont maximaal 15 kilometer van Enschede.

 

Geïnteresseerd ?

Stuur dan een e-mail met duidelijke motivatie en informatie over je gezinssamenstelling en eventuele werkzaamheden.

 

Werkende gezinnen die geen tijd hebben voor deze samenwerking vallen helaas niet in de categorie gastgezinnen die wij zoeken.

 

Wat wij heel belangrijk vinden is dat onze fokhonden goed terecht komen en met dezelfde liefde omringd worden zoals wij dat hier doen. Dat is de reden dat wij gastouders graag met het hele gezin eerst willen ontmoeten om te zien of er een klik is.

Mocht je denken... ja, dat is iets voor ons gezin, vul dan het contactformulier in zodat we na het maken van een afspraak nader kennis kunnen maken.

Souldoodles Australian Labradoodles Enschede

 

                                        *

                          Profiel gastgezin 

 

Je bent bereid  om te voeren wat wij onze honden voeren en volgt de aanbevelingen van ons als Fokker  voor de basisgezondheidszorg en huisdieren  zorg van de honden, zoals vaccinatieschema's,( vaccicheck) het gebruik van bepaalde medicijnen, enz. En indien nodig spoedeisende zorg.

Stap 2

Het gastgezin  moet een schema hebben dat ervoor zorgt dat de hond niet regelmatig voor langere tijd alleen thuis blijft.

Stap 3

Er mogen nooit andere intacte honden op het terrein aanwezig zijn om ongewenste paring te voorkomen.

Stap 4

U moet bereid zijn om elementaire gehoorzaamheid af te dwingen door middel van een formele klassikale training  ( puppy training ) of door thuis te trainen.

Stap 5

U woont niet op een flat, en  u heeft een tuin die afgesloten/omheind is.

Stap 6

U moet bereid zijn om openlijk met ons te communiceren over elke kwestie die met de hond te maken heeft, en mij toestaan ​​om u thuis te bezoeken.

Stap 7

U moet bereid zijn om met ons samen te werken om gezondheidstests uit te voeren. Testen omvat heupen, ogen, hart- en bloedtesten, DNA ect ect 

Stap 8

Vrouwtjes zullen niet meer dan vier nesten produceren (niet meer dan één nest per jaar).

Stap 9

U moet bereid zijn om met ons samen te werken om het fokken van een teefje  te coördineren. Tijdens haar draagtijd onderhoudt u nauw contact met ons. U moet afspreken om haar niet naar openbare hondenplekken zoals een park te brengen om de kans op mogelijke infectie te beperken.

Stap 10
A
Een teefje wat bij u woont zal bij u bevallen en de pups zullen in uw huiselijk kring opgroeien totdat ze naar hun forever home zullen gaan  Op de leeftijd van 7  jaar of eerder zal de hond worden gesteriliseerd en zal dan bij u blijven in hun huis voor altijd. (Uiteraard zal de bevalling volledig gedaan en begeleid worden door Iwan of danielle en zal in de begin  periode regelmatig bij jullie over de vloer komen, u krijgt naast de hond kosteloos een vergoeding van 200 Euro per pup aan het einde van de nest tijd)

 

Heeft u op al deze stappen met JA (en woont U niet meer dan 30 minuten van Enschede )beantwoord voor uzelf, dan nodigen we u uit om een e-mail te versturen voor een vrijblijvend kennismaking gesprek.