We bieden een Gastgezin-programma aan. Hierdoor kunnen we doorgaan met ons fokprogramma zonder onze honden op te voeden in een kennelomgeving.

 

Gastgezinnen vormen een belangrijk onderdeel van ons fokprogramma. Uiteindelijk stopt elke hond met fokken. Een hond die is opgegroeid in een gastgezin, kan een naadloze overgang naar zijn pensioen maken, omdat hij al een gezin voor altijd heeft. We zouden graag elke potentiële fokpup houden die we tegenkomen! Helaas voor ons, maar gelukkig voor onze Gastgezinnen, wij zelf simpelweg niet altijd de liefde en aandacht aan alle honden geven!

 

Als Gastgezin  heeft u ook het voordeel dat u weet dat uw puppy er een is die wij als de allerbeste beschouwen. We houden niet zomaar een puppy om mee te fokken, dus u kunt er zeker van zijn dat de puppy die u ontvangt van ons Gastgezin programma alle persoonlijkheidskwaliteiten vertoont die we willen doorgeven aan toekomstige generaties.

In het programma werken met gastgezinnen waar de hond gewoon in de vertrouwde woon omgeving haar eigen pups op de wereld zet en de pups hun nest periode doorbrengen bij het gastgezin.

Wij geloven in het welbevinden van de hond en van de pups.

Dus een samenwerking zal alleen maar op basis zijn van dat het gastgezin een samenwerking ziet zitten, en nieuw leven net zo wonderlijk als ons vind als toevoeging in het dagelijks leven.

Wij beseffen dat dit best een klus is maar de liefde en plezier die je ervan terug krijgt is een wonderbaarlijke ervaring

 

Puppy's, jongvolwassenen of volwassenen worden soms ter beschikking gesteld van verzorgingstehuizen  of als therapie honden Puppy's in Gastgezinnen  krijgen drie a vier nestjes . Daarna zal ons gastgezin de hond behouden voor het leven van de hond.

 

Het eigendom van de hond blijft bij souldoodles  Labradoodles totdat de hond is gesteriliseerd / gecastreerd.

 

Wij brengen geen kosten in rekening voor de pups van onze thuiszorg. De dagelijkse kosten, de huisdierenverzekering en de reguliere veterinaire zorg vallen onder de verantwoordelijkheid van het Gastgezin ,Fokkosten en gezondheidstesten die relevant zijn voor de fokkerij vallen onder de verantwoordelijkheid van souldoodles Labradoodles.

 

In tegenstelling tot het betalen van de volledige prijs voor een puppy, ontvangt u een puppy 'keuze uit nest', gratis door ons uitgekozen.

Wel worden er contractueel afspraken gemaakt mocht blijken dat de hond toch niet geschikt zou zijn.

Potentieel gastgezin woont maximaal 30 minuten van Enschede.

 

Geïnteresseerd ?

Stuur dan een e-mail met duidelijke motivatie en informatie over je gezinssamenstelling en eventuele werkzaamheden.

 

Werkende gezinnen die geen tijd hebben voor deze samenwerking vallen helaas niet in dit profiel.

 

souldoodlesaustraliandoodles@gmail.com

Souldoodles Australian Labradoodles Enschede

 

                                        *

                          Profiel gastgezin 

 

Je bent bereid  om te voeren wat wij onze honden voeren en volgt de aanbevelingen van ons als Fokker  voor de basisgezondheidszorg en veterinaire zorg van de honden, zoals vaccinatieschema's,( vaccicheck) het gebruik van bepaalde medicijnen, enz. En indien nodig spoedeisende zorg.

Stap 2

Het gastgezin  moet een schema hebben dat ervoor zorgt dat de hond niet regelmatig voor langere tijd alleen thuis blijft.

Stap 3

Er mogen nooit andere intacte honden op het terrein aanwezig zijn om ongewenste paring te voorkomen.

Stap 4

U moet bereid zijn om elementaire gehoorzaamheid af te dwingen door middel van een formele klassikale training of door thuis te trainen.

Stap 5

U dient een volledig omheinde tuin te hebben.

Stap 6

U moet bereid zijn om openlijk met ons te communiceren over elke kwestie die met de hond te maken heeft, en mij toestaan ​​uw huis te bezoeken.

Stap 7

U moet bereid zijn om met ons samen te werken om gezondheidstests uit te voeren. Testen omvat heupen, ogen, hart- en bloedtesten.

Stap 8

Vrouwtjes zullen niet meer dan vier nesten produceren (niet meer dan één nest per jaar).

Stap 9

U moet bereid zijn om met ons samen te werken om het fokken van een vrouwtje te coördineren. Tijdens haar draagtijd onderhoudt u nauw contact met ons. U moet afspreken om haar niet naar openbare hondenplekken zoals een park te brengen om de kans op mogelijke infectie te beperken.

Stap 10

Een teefje wat bij u woont zal bij u bevallen en de pups zullen in uw huiselijk kring opgroeien totdat ze naar hun forever home zullen gaan  Op de leeftijd van 7  jaar of eerder zal de hond worden gesteriliseerd en zal dan bij u blijven in hun huis voor altijd.

 

Heeft u op al deze stappen met JA (en woont U niet meer dan 30 minuten van Enschede )beantwoord voor uzelf, dan nodigen we u uit om een e-mail te versturen voor een vrijblijvend kennismakings gesprek.

 

Voor  2022 is er mogelijk weer een plek beschikbaar